Fontos!

Nálunk nem kell tartani a rendelőkben általában szokásos sok betegtől, mert csak telefonos megbeszélés után időpontra jönnek a fél óránként berendelt betegeink.

A váróban 1-2  –  legfeljebb 3 beteg ül megfelelő távolságban egymástól.

Munkatársaink maszkot viselnek és természetesen, mint eddig is mindig, minden beteg után fertőtlenítünk és csak kesztyűben dolgozunk.

Valamennyi beteg nálunk  BELÉPÈS UTÀN  ÉS  TÀVOZÀS ELÖTT fertőtleníti a kezét a bejárati ajtó mellett.

Minden új és kontrollra jelentkező betegnél rákérdezünk, hogy nem lázas-e, nincsenek-e gyanús tünetei.

Óránként fertőtlenítjük a kilincseket. A váróban és a mosdóban kézfertőtlenítő áll a betegek rendelkezésére.

Ha van egy fertőző betegségem, egy gyulladás a szervezetemben, azt meg kell gyógyítani!

A körömgomba népbetegség. nem kell szégyellni, de kezelni mindenképpen.

MINDENKI SZERETNE EGÉSZSÉGES ÉS ESZTÉTIKUS KÖRMÖKET. SOKSZOR KELLEMETLEN LEHET, HA AZ ALÁBBI TÜNETEK EGYIKÉVEL TALÁLKOZUNK :

körmünk elszíneződött (nem merünk felvenni nyitott papucsot)

kellemetlen a lábunk szaga annak ellenére, hogy rendszeresen tisztálkodunk

Mi a megoldás?

Egy merőben új technológia – LÉZERES KÖRÖMGOMBA KEZELÉS – de nem mindegy, hogy milyen lézer!

Kik vagyunk?

Német intézet, magas színvonallal és tapasztalattal rendelkező profi team. A németországi tapasztalatok után Magyarországon is foglalkozunk körömgomba kezeléssel.

Orvosigazgató

Prof. h. c. Dr. Antal István,

Bőrgyógyász.

Német szakvizsgák: Allergológia.Az orvosi balneológia és klimatológia szakorvosa.

További információt a Rólunk menüpontban olvashat.

Az intézetünk célkitűzése

A korábban diagnosztizált és eddig eredménytelenül kezelt körömgomba megszüntetése egy merőben új megoldással: lézeres körömgomba kezeléssel és a beteg felkészítése az újabb fertőzések megelőzésére.

Mi is a körömgomba?

Krónikus, a kéz és a láb körmeit lassan elpusztító gombafertőzés. Nem gyógyul meg magától és kiterjedhet a bőr egyéb részeire is. Egy fertőző betegségről van szó, ezért – amennyiben a kezelésnek nincs ellenjavallata -, kezelni kell.

A gomba egy élőlény, ami a testünkben élősködik, tápanyaga a szaru. Tehát táplálkozik – anyagcseréje van – anyagcsere terméket produkál – mely a keringéssel eljut a szervezetünk távolabbi részeibe. Maga a gomba nem.

A leggyakoribb kórokozói a Dermatophytonok: Trychophyton rubrum (84%) majd a Trychphyton mentagrophytes következik. Igen ritkán egyéb gombafajok, mint Epidermophyton floccosum és Microsporum-fajok, penészgombák is előfordulnak, de csak a Trychophytonok által okozott körömgombát nevezzük tinea unguium -nak.

A körömgombák keletkezéséhez praedisponáló (elősegítő) faktorok szükségesek. A leggyakoriabbak az örökletes tényezők mellett az ujjak ereinek és idegeinek megbetegedései (angiopathiak és neuropathiák), szűk cipők viselése, a lábak rossz tartása, az ujjak deformitása, ismételt traumák (pl.: sportnál, cukorbetegség és egyéb anyagcserezavarok) nedves környezet (mint pl. vizes sportok, izzadó láb).

Miért kell kezelni a körömgombát?

 • A körömgomba fertőző! Családtagjai és idegenek könnyen megfertőződhetnek, akár a saját lakásában, nyilvános fürdőhelyeken, szaunákban, szállodákban, stb. Önt is megfertőzte valaki, valahol, valamikor! Ugyanígy megfertőzheti Ön is az Önnel kontaktusban álló személyeket, mint a házastársát, gyerekeit, stb.!
 • A körömgomba mindig progresszív! A fertőzés kiterjedése, illetve továbbterjedése magán a körmön és a további, egyelőre egészséges bőrfelületen csak idő kérdése.
 • Körömgomba ritkán fordul elő önmagában! Gyakori kísérő jelenség a láb bőrének a megfertőződése, mint például a lábujjak között, vagy a talpon (tinea pedum). A gomba kiterjedése – kiindulva a körömgombából az egészséges bőrre – nagyon is ismeretes és különböző komplikációkhoz vezethet. Az érintett és igen gyakran megvastagodott köröm tulajdonképpen egy „holt anyag”. A köröm alatt gyakran egy üreges rész található, amelyben további kórokozók, mint baktériumok, stb. tanyázhatnak és szaporodhatnak.
 • A körömgomba különböző komplikációkat okozhat! Nem ritkán kiinduló pontja fájdalmas és nem veszélytelen bakteriális fertőzéseknek, mint például körömágygyulladás (Paronychia) vagy orbánc (Erysipel). Gyakran, szemmel alig vagy egyáltalán nem látható. Mikroszkopikus elváltozások a körömgomba határterületén, a bőrön belépő kapuja lehet a különböző baktériumoknak, mint streptokoccus vagy staphylokoccus.
 • A körömgomba a lábujjakban perifériás keringési zavart okozhat, sőt az ujjak deformálódásához vezethet! A megvastagodott köröm gyakran nyomási tüneteket okoz a lábujjak bőrén, ami magában hordja a lábujjfekély képződésének veszélyét. A lábujjak és körmök deformitása akár a láb terhelhetőségére is kihatással lehet és a járásnál is nehézséget okozhat.
 • A körömgomba előrehaladott stádiumban beidegzési zavar folytán érzékelési zavart okozhat! A kérdéses terület zsibbad, sőt érzéketlen lehet, aminek következtében észrevétlenül kicsiny sérülések keletkezhetnek
 • Súlyosabb esetben egy tervezett operáció ellenjavallatát jelentheti! A láb és boka operációja, különösen ortopédiai operáció előtt, mivel a fertőzés rizikója nagy, a sebész gyakran kénytelen a műtétet elhalasztani és megvárni, amíg a gombát elpusztítják.
 • A körömgomba megnehezítheti más körömbetegségek felismerhetőségét! Gyakran többszínű (sárga, barna, fekete, esetleg zöld) szinte mindig deformált köröm alatt gyakran rosszindulatú daganatok észrevétlenek maradhatnak. Különösen veszélyes a melanoma, az úgynevezett fekete bőrrák. Sok egyéb mellett ilyen betegség a pikkelysömör (psoriasis), amely a körömgombával gyakran összetéveszthető.
 • A körömgomba része az úgynevezett diabetesz-láb-szindrómának! A diabétesz (cukorbetegség) már körömgombától függetlenül is ún. mikro- és makrocirkulációs zavarokat okoz a lábujjakban. Ezáltal megkönnyíti a körömgomba kialakulását, a meglévő körömgomba állapotát pedig rohamosan rontja. A gyakran meglévő és a körömgombát kísérő érzékelési zavarok – mint a zsibbadás -, könnyebben lehetővé teszik az apró sebek keletkezését, amelyek további kórokozók megtelepedéséhez vezethetnek.
 • A körömgomba súlyos esztétikai problémát jelent! A lábak ápolatlannak tűnnek. Gyakori problémát okozhat a társadalmi vagy társasági érintkezésben. A körömgomba nemcsak betegség, hanem szépséghiba is. Fürdő- vagy szauna látogatók körömgombáikkal nem szívesen látott vendégek!
 • A körömgombát nehéz elrejteni! Pedikűrösök, manikűrösök vagy podológusok nem tudják és nekik nem is szabad a körömgombát kezelni. A körömgomba orvosi kezelése és gyógyítása nem teszi a láb- és kézápolást feleslegessé, sőt kiegészítik egymást.
 • A körömgomba spontán gyógyulása kizárt.
 • A körömgomba az egyik leggyakoribb oka a kellemetlen lábszagnak. A körömszaru kémiai felbomlása a gombák által, különböző bűzös, kénes gázok felszabadulásához vezet.

Miért válassza a PinPointe lézeres körömgomba kezelést?

 • Egy kezelés megöli a gombát a körömben, és meg is gyógyul, ha megakadályozza az újrafertőzést. Ez annyira logikus, hogy  minden betegünk számára érthető – hiszen ez nem csak a körömgombára, hanem valamennyi betegségre érvényes. Ezért rá vagyunk utalva a beteg együttműködésére! Az újrafertőzés legfontosabb forrása a saját cipője, ezért azt rendszeresen sterilizálni kell. Hogyan? Olvassa az interneten a www.ciposterilizator.hu alatt.
 • A PinPointe Footlaser terápia nem szériakezelés! Minden kontrollvizsgálat önkéntes. Egy esetleges második kezelés benne van az alapárban.
 • A köröm nem kerül eltávolításra, nem lesz feloldva, mint sok egyéb korábbi metódusoknál. Amint Ön a kezelés után a székből feláll, semmi változást nem lát a körmén, viszont valamennyi gombája elpusztult. A köröm alakját, formáját maga a lézer nem változtatja meg, csupán a csiszolással kell a gombától érintett körömrészeket eltávolítani. Ez a körömlemez  átmeneti deformitásához vezethet. Ez annyira megváltoztathatja a körme formáját, alakját, hogy kezelés után nem tudja a körmeit lakkozni,  illetve nem járhat elől nyitott cipőben.
 • A várható gyógyulás 80% fölött van.
 • Nem kell hónapokig tablettákat szedni.
 • A kezelés mellékhatástól teljesen mentes és mivel tablettákat nem kell szedni, azok esetleges mellékhatásai sem károsítják szervezetét.
 • Nincs szükség vérvételre és laborvizsgálatokra.
 • A kezelés költségei alacsonyabbak a hagyományos és más magyarországi lézeres körömkezelés költségeinél.
 • Maga a lézerkezelés időtartama kb. 30 perc, a teljes kezelésé másfél óra.
 • A kezelés befejezése után semmilyen hátrányos következménnyel vagy korlátozással nem kell számolnia.
 • Körmeit a kezelés után azonnal lakkozhatja.

További bőséges információkért látogassa meg speciális körömgomba oldalunkat!

 • Szolgáltatásaink!

  Német standard az elméletben, a gyakorlatban, az orvosi technikában és az orvos-beteg kapcsolatban.
 • Kezelési időpontok

  • IDŐPONT EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES
  • Hétfő
   8.00 - 17.00
  • Kedd
   8.00 - 17.00
  • Szerda
   9.00 - 18.00
  • Csütötök
   9.30 - 17.30
  • Péntek
   9.30 - 15.00
 • Elérhetőségeink